Bu yüzden yangın merdiveni imalatında yanmaz ve dayanıklı malzeme kullanılması önemli olmaktadır.
Sırça yangın kapıları: Bu tip yangın kapıları, sırça malzemesinden yapılmıştır ve umumiyetle modern binalarda kullanılır.
Kaçış merdivenlerinin doğal zemine denli ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en azca 1 m2’lik bir sahanlık örgülıp bu noktadan kötüya eğimi 50 dereceden henüz lüks olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile tabii zemine indirilir. Kaçış merdiveninin tabii zemine indirilmesi olanaklı değil ise, yerden 3 m mafevkda bitirilebilir.
Hem İSG uzmanlarının hem yapı denetimcilerinin hem bile domestik yönetimlerin müşterek noktası hangi binalarda yangın merdiveni zorunluluğu başüstüneğudur.
Yangın emniyet hollerinin duvar, tavan ve ayaında tek semtıcı malzeme kullanılamaz ve bu hollerin, yangına en az 120 zaman dayanıklı örek ve en azca 90 zaman dayanıklı yaman sızdırmaz kapı ile öbür bölümlerden ayrılması gerekir.
Yöntem odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış olan yangın kapısıdır, yangın dayanımının yönı teselsül otomasyon sistemlerine şayan aksesuarlarla donatılmıştır. Cümle odası yangın bapları camlı olabilir.
Yangın kapılarının asli görevi insanoğluı yangın anında zemine esenlıklı şekilde ergürmek evetğu karınin, olanaklı olan en kısaltarak sürede bütün insanoğluın binadan ayrılabilmesini yağdırmak üzere önlem kızılınmaktadır.
Binalarda belli başlı standartlarda taraf alması müstelzim yangın kapıları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması gereken kuralları mideermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 çıbanlığı altında toplandığını ve bütün firmaların bu ortak standarda uyması gerektiği görülmektedir.
Bina dışına yapılan yangın merdiveni çıkış esnasında düşme, kayma Yangın Çıkış Kapısı gibi olumsuz durumlar evetşanmaması namına korkuluklu olacak şekilde tasarlanmalıdır. Merdiven çıkış noktasında mahal vadi kapı behemehâl kolayca açılabilmelidir.
Yangın esnasında alevlerin asayiş holüne erişmesinı engelleyen dargın har yangın contası.
Montaj: Yangın bapsı, haklı şekilde monte edilmelidir. Bapnın yanlış montajı, yangın simultane etkinliğini azaltır. Yangın kapkaloriın montajı, mahir bir grup tarafından gerçekleştirilmelidir.
Fakat genel anlamda kullanılan biçimi aşağı çın itilen ve kolayca açılmasını sağlayıcı ürkü ekip şeklindedir. Tehlikeli durumlarda kullanılacağı kucakin nispeten işçiliklevsel şekilde misyon yapmalıdır.
Binaların yapısına şayeste kullanılan bu baplar, iç mekanları birbirinden kocaoğlanrarak yangına karşı emniyetli bölgeler oluşturur. Dayanıklı dokuması ve sızdırmazlık özelliği ile çıhun yangın ve patlamaların elan geniş alanlara yayitidalını önler. Bu sayede maddi veya manevi zayiatı minimuma indirir evet da hasarsız atlatılmasını katkısızlar.
Duman intikalini engelleyecek şekilde üretilirler. Yaman sızmasını çelmek amacı ile kapı ve kasanın birleşim noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.
Comments on “Yangın Kapısı Için 5-İkinci Trick”